21 mai 2024

Maison DADOO | Tematica de evenimente cu inspiratie Italiana

Vara se apropie cu pasi repezi, totodata marcand si debutul sezonului de evenimente private, precum nunti sau botezuri, aceasta perioada fiind preferata de clienti datorita vremii placute si a extinderii varietatii de locatii disponibile pentru astfel de evenimente.

Pentru ca vorbim de sezonul cald multi clienti prefera in aceasta perioada spatiile de evenimente outdoors, gradini, conace, locatii mai private amplasate in mijlocul naturii, pline de verdeata, natura si racoare.

Si cum o mare parte din cadrul organizarii unui eveniment inedit si de impact consta in componenta de decoruri si aranjamente florale, noi la Maison DADOO am mizat mereu pe creativitate si o abordare estetica mai diferita pentru conceptele propuse clientilor nostri, in ultima vreme inregistrand o mare deschidere si popularitate pentru conceptele de inspiratia Italiana sau mediteraneeana.

La vita e bella

Aceste directii “Italian Vibes” isi pun amprenta intr-un mod foarte placut si inedit prin creatie florala dar si elemente logistice, in special asupra evenimentelor desfasurate in aer liber.

Mizand pe un styling de eveniment gandit pana la cele mai mici detalii, tematica mediteraneeana sau de inspiratie Italiana aduna flori si plante in cele mai frumoase in compozitii si decoruri diafane, alaturi de piese de décor ale mesei si de logistica in ton, ce dau un accent aparte acestor evenimente.

Fie ca este vorba de o nunta intima sau fie ca este vorba de un botez sau de o aniversare, acest concept Italian Style aduce o pata de culoare si un plus de abordare inedita, mai iesita din tiparele clasice.

In general pentru astfel de evenimente private setup-ul meselor este unul liniar, cu mese dispuse pe lungime, si cu décor continuu.

Se poate merge pe mese din lemn natur, avand in vedere caracterul locatiei si tematica italian-inspired, sau se poate opta si pentru fete de masa neutre, ivory, albe sau bej din in.

Setup-ul meselor este completat de alegerea unor scaune pe masura, la Maison DADOO avand o varietate mare de modele disponibile din care clientul poate alege, precum scaune model Louis din lemn natur si material textil, scaune model Pilgrim, Provence cu accente de ratan, scaune din bambus sau chiar mai traditionalele modele Chiavari vintage.

Dolce far niente

Partea armonioasa si de impact este, insa, pusa in valoare de decorul si aranjamentele florale ale mesei. Aici exista mai multe directii de creatie care pot scoate in evidenta atat tematica cat si setupul in ansamblu.

Se poate miza pe un mix de sticlute, recipiente si vaze transparente sau pastelate, cu flori si greenery. Se poate merge pe un mix de sticlute si aranjamente de tip fructiere cu flori, dar se poate crea si un décor cu arhitectura pe inaltime prin folosirea sfesnicelor de metal sau cristal transparente.

Cromatica mixului de flori poate varia de la o combinatie de flori albe, albastre si insert de galben, dar se poate merge si pe o cromatica mai colorata, cu nuante de corai, orange si rozuri discrete.

Decorul mesei este completat de insert-uri de obiecte decorative si de design specifice sau cu influente din zona Italiana / mediteraneeana, precum suporti de diferite forme si dimenisuni, vaze in forma de capete umane, recipiente cu cromatica si motive din zona coastei Amalfitane, precum ceramica cu accente albastre, cu lamai sau citrice. Toate acestea sunt elemente in serie limitata achizitionate din strainatate de echipa noastra special pentru a intregi conceptele cu tematica italiana.
Evident ca nu vor lipsi din décor fructele proaspete precum lamai, lime sau portocale, care sa intregeasca conceptul si sa aduca o pata de culoare si de influenta specific coastei Italiene.

Dincolo de setup-ul si decoratiunile florale, alte elemente logistice reusesc sa puna in valoare si sa accentueze acesta tematica, precum alegerea unor platouri suport, pahare si tacamuri pe masura. Si la acest capitol, din nou, la Maison DADOO, dispunem de o mare varietate de accesorii de masa, care sa intregeasca conceptul si sa confere atentie pana la cele mai mici detalii.

Un alt aspect important in conturarea tematicii cu inspiratie Italiana este productia de elemente grafice personalizate care aduce cu sine plus valoare evenimentului. Discutam aici despre meniuri de mancare cu grafica custom, in aceeasi directie de cromatica si stil, place-card-uri pentru numele invitatilor, grafica pentru colantarea panoului si zonei foto sau a gheridonului pentru tort – acestea fiind doar cateva elemente care se pot personaliza si care intregesc setupul.

In functie de zonele existente, spatiul locatiei se poate infrumuseta si cu alte aranjamente florale de dimensiuni mai mari, precum pocale cu flori, dispuse pe coloane de lemn, ce pot fi amplasate la stanga si dreapta intrarii sau a zonei foto, o masa statement rotunda cu multe vaze si glastre cu diferite tipuri de flori, arcade sau chiar panouri din flori.

Vara este anotimpul culorilor, este una dintre cele mai frumoase perioade pentru a folosi flori in diverse tipuri de aranjamente creative, iar cu siguranta locatiile de evenimente de tip outdoor pot fi infrumusetate prin implementarea acestei tematici inedite si relaxate, cu aer mediteraneean si inspiratie Italiana.

mood board setup italian